Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Individuele begeleiding van dansers

dansgerelateerd-pictogramsProfessionele dans vereist een bepaalde techniek en belastbaarheid van de uitvoerenden. Door intensieve trainingen en optredens worden hoge eisen gesteld aan de fysieke en mentale gezondheid, wat tot gevolg heeft dat er makkelijker blessures en spanningen kunnen optreden. De meeste dansgerelateerde klachten komen dan ook voort uit een verkeerd uitgevoerde techniek of een te hoge belasting.

Een klassieke danser kan bijvoorbeeld klachten krijgen als gevolg van een verkeerde uitdraaitechniek en een breakdancer als gevolg van de veelvuldige belasting van polsen en schouders.

Veel voorkomende klachten waarvoor dansers bij de oefentherapeut Mensendieck komen zijn:

  • Nek- en schouderklachten
  • Rugklachten
  • Liesklachten
  • Knieklachten
  • Springschenen
  • Enkel- en voetblessures
  • e.a. houding- en spanninggerelateerde klachten

Oefentherapie Mensendieck kan vooral doeltreffend werken bij overbelastingsklachten als gevolg van een verkeerde techniek.

behandelingen-pictogramsDe behandeling van een oefentherapeut begint met een intake, welke bestaat uit een anamnese (vraaggesprek) en een lichamelijk onderzoek. Het doel van de intake is om de hulpvraag van de patiënt duidelijk te krijgen en te achterhalen welke factoren van invloed zijn bij het ontstaan van zijn klachten. Hierbij zal de oefentherapeut onder andere de houding en manier van bewegen onderzoeken.

Vervolgens stelt de oefentherapeut een behandelplan op, met een oefenprogramma gericht op de persoonlijke situatie van de patiënt. De oefeningen kunnen invloed hebben op zowel de mobiliteit als de stabiliteit van gewrichten, herstellen van de spierbalans, coördinatie en houding.

De geleerde vaardigheden worden geïntegreerd in het bewegingspatroon van de patiënt. Dit wordt zorgvuldig opgebouwd zodat het "nieuw geleerde" daadwerkelijk toegepast kan worden in het dagelijkse leven. Er ontstaat een gezonder bewegingspatroon en hierdoor kunnen klachten worden voorkomen, verminderd of worden opgeheven. Vanzelfsprekend is dat dansers hun verbeterde bewegingspatronen leren te integreren binnen hun lessen, repetities en voorstellingen.

vergoedingen-pictogramsDirecte Toegankelijkheid Oefentherapie (DTO) maakt oefentherapie voor iedereen rechtstreeks bereikbaar. Per 1 januari 2008 rechtstreeks naar de oefentherapeut Cesar/Mensendieck, zonder dat u eerst naar de (huis)arts moet voor een verwijsbrief. Kort samengevat is dat de kern van de nieuwe voorziening Directe Toegankelijkheid Oefentherapie.

Wat is DTO?

Mensen met klachten die samenhangen met houding en beweging, weten zelf vaak heel goed wat ze nodig hebben. Voor veel van deze cliënten/patiënten is oefentherapie de aangewezen behandeling. Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck zijn bewegingsspecialisten bij uitstek.

Lees meer: DTO/Vergoedingen