Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Leden Danswijzer

MarleenGrolMarleen Grol is oefentherapeut Mensendieck en heeft sinds 1990 haar eigen praktijk op de Keizersgracht in Amsterdam. Ze behandelt daar patiƫnten met houding- en beweginggerelateerde klachten.

Marleen is gespecialiseerd in het begeleiden van professionele dansers, dans studenten en dansdocenten. Door haar specialisatie heeft ze veel taken op de afdeling Dans van de Theaterschool in Amsterdam,: Lesgeven, adviseren bij blessures, coaching en mentorschap. Ook houdt ze wekelijks adviserende en begeleidende spreekuren bij Het Nationale Ballet in Amsterdam.

Marleen Grol:

  • Individuele adviezen om dansgerelateerde klachten te voorkomen (preventie).
  • Behandeling en begeleiding n.a.v. dans blessures.
  • Het verzorgen van lessen, cursussen en lezingen over dans en gezondheid.
  • Het houden van spreekuren om dansers / dansstudenten te adviseren t.a.v. vragen of klachten (voor dansgezelschappen of dansopleidingen).
  • Het opzetten en begeleiden van een aangepast training- of werkprogramma voor geblesseerde dansers / dansstudenten.

LobkeMienisLobke Mienis heeft haar opleiding tot oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam in 2007 afgerond en is sindsdien werkzaam op de praktijk aan de Keizersgracht.

Al van kleins af aan heeft Lobke een passie voor dans. Gedurende het laatste jaar van de studie heeft zij zich daarom gericht op het werken als oefentherapeut met dansers. Tijdens haar laatste stage heeft zij ervaring opgedaan bij de vooropleiding, HBO-dansopleidingen aan de Theaterschool (AHK), bij het Nationale Ballet en in de praktijk.

Lobke heeft haar studie afgesloten door middel van een minor Oefentherapie & Dansgezondheid op de AHK, een project waarin dans en oefentherapie samen kwamen.

Naast oefentherapeut ondersteunt Lobke de coƶrdinatie van de afdeling Dans & Gezondheid op de Theaterschool, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Zij is tevens docent anatomie & blessure preventie gericht op de danspraktijk bij de opleiding tot Docent Theaterdans en Docent Fysieke Fitheid Training bij de Nationale Ballet Academie. Tot voor kort was zij ook betrokken bij het Healthy Dancer Diary.

Lobke Mienis:

  • Individuele adviezen om dansgerelateerde klachten te voorkomen (preventie).
  • Behandelen van dansgerelateerde blessures.
  • Het verzorgen van lessen, cursussen en workshops over dans en gezondheid.
  • Adviseren en begeleiden bij het sporten, zoals b.v. het opzetten van een individueel fitnessprogramma.
  • Fysieke Fitheid Training aan dansers.