Lobke Mienis is sinds 2007 als oefentherapeut Mensendieck werkzaam bij De Mensendieckpraktijk. Al tijdens haar studie heeft zij zich geschoold in oefentherapie voor dansers. Na haar studie zette zij dit voort en verdiept haar kennis in sportoefentherapie (IAS) en Orthopedie voor paramedici (NAOG). In de praktijk ziet Lobke veel amateurdansers, dansstudenten en professionele dansers. Verder is zij verbonden aan de opleiding Oefentherapie Mensendieck als extern assessor en is een van de schrijvers van een multidisciplinair protocol gericht op post-operatieve behandeling van lage rug hernia. Op dit moment schoolt zij zich in Myofasciale structurele integratie. (ATSI)

Sinds 2017 is zij naast oefentherapeut ook gecertificeerd TRE® (Trauma/Tension Release Excercises) provider. Zij is aangesloten bij het Netwerk Sportoefentherapie en Trauma Prevention en TRE-Nederland.

Lobke heeft in de loop van de jaren veel bij- en nascholingen gevolgd waarbij de interesse en specialisatie ligt in:

  • lage rugklachten
  • schouderklachten
  • voet- en enkelklachten
  • spanningsklachten

Lobke is naast haar werkzaamheden bij De Mensendieckpraktijk verbonden aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam (ATD). Hier is zij onder andere werkzaam als docent Experiential Anatomy & Kinesiology bij de verschillende dansopleidingen en ondersteunt zij de coördinatie van Health & Performance waar zij zich met name richt op de educatie en screening van dansstudenten. Zowel nationaal als internationaal verzorgt Lobke workshops over dans, performance en gezondheid onderwerpen.

> INFORMATIE OEFENTHERAPIE VOOR DANSERS

> INFORMATIE TENSION RELEASE EXERCISES®

Voor het maken van een afspraak bij Lobke kunt u mailen
lobke@demensendieckpraktijk.nl of bellen: 020 427 65 45.