Tension Release Exercises® | Amsterdam

Stress en TRE®

Stress is gezond. Het is een belangrijk en normaal mechanisme om te overleven. Stress wordt ongezond wanneer we niet goed met de reactie op stress kunnen omgaan en deze reactie er voor zorgt dat we niet meer goed kunnen functioneren. Je raakt uit balans. TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) is een innovatieve serie oefeningen, ontwikkelt door Dr. David Berceli, die het lichaam helpen diepe spierspanning veroorzaakt door stress, spanning en trauma op een natuurlijke manier los te laten en het zenuwstelsel te kalmeren. Dit kan zowel dagelijkse stress als diepe chronische spanning zijn. TRE® helpt het lichaam weer terug te keren naar een staat van balans. Hierdoor draagt TRE® op den duur bij aan het leren waarnemen wat er onder invloed van stress gebeurt in het lichaam. Het kan helpen je bewust te worden en reacties op stress te herkennen waardoor je meer invloed kan uitoefenen op het omgaan met stress.

Voor wie is TRE® geschikt?

TRE® is in principe voor iedereen een veilige en effectieve manier om spanning te ontladen. Je leert namelijk niet iets nieuws, je krijgt weer toegang tot het ontladingsmechanisme waar iedereen van nature over beschikt. Het is een lichaamsgerichte methode, fysieke benadering en daarom doen achterliggende oorzaken van stress er niet toe. Bij TRE® hoef je je verhaal niet te vertellen. Het ontladen van spanning via het trillen, schudden, vibreren van spieren veroorzaakt diepe ontspanning dat op natuurlijke wijze het stressniveau verlaagt en de veerkracht van het lichaam vergroot. De oefeningen zijn voor alle niveaus en ervaring is daarvoor niet nodig, dat komt gewoon vanzelf. Wanneer je TRE® hebt leren toepassen, kan je het waar en wanneer je wilt voor jezelf inzetten en krijgt daarmee grip op je eigen herstel.

TRE® is o.a. effectief gebleken bij:

 • Verminderen van stress en spanning
 • Verminderen van zorgen en angst
 • Vergroten van (emotionele) veerkracht
 • Verkrijgen van een betere nachtrust
 • Verminderen van vermoeidheid
 • Verkrijgen van energie en uithoudingsvermogen
 • Verbeteren van focus en concentratie
 • Bevorderen van herstel bij fysieke klachten en blessures
 • Verlichting bij chronische aandoeningen
 • Verhelpen van burn-out symptomen
 • Vermindering van symptomen vanuit (plaatsvervangend) trauma
 • Vermindering van symptomen PTSS (posttraumatisch stressstoornis)

TRE® moet niet als een vervanging worden gezien van trauma herstel procedures, of van psychiatrische/psychologische begeleiding. Het kan wel een goede aanvulling zijn.

Tarieven TRE®

OMSCHRIJVING TARIEF Incl. 21% BTW
Informatieboekje TRE € 5,00
Intake en Individuele sessie – 90 min. € 110,00 incl. informatieboekje € 5,00
Individuele sessie -1 uur € 75,00
Pakket: 3 sessies incl. intake € 252,50
Pakket: 3 sessies € 217,50
Pakket: 5 sessies incl. intake € 385,00
Pakket: 5 sessies € 350,00

TRE® wordt niet vergoed door de verzekering.

 

> INFORMATIE WORKSHOPS TRE

Voor het maken van een afspraak bij Lobke kunt u mailen lobke@demensendieckpraktijk.nl
Of bellen: 020 427 65 45.

Lobke Mienis is een gecertificeerd TRE® provider en TRE® mentor bij 1 van de opleidingen in Nederland. Zij is aangesloten bij Trauma Prevention en was 5 jaar bestuurslid (kwaliteit) van TRE-Nederland.